# AuRoRa (R) Rob Hastası
Mesaj Sayısı : 129 Puan >>> : 30193 Rep : 1 Kayıt tarihi : 20/08/10 Yaş : 30 Nerden : Ankara Lakap : .
| Konu: Büryan (8 kişilik) (Rumeli Yemeği) Paz Eyl. 05, 2010 1:52 pm | |
| MALZEMELER 1,5 kg. koyun eti 3 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 2 adet büyük boy domates 5,5 su bardağı et suyu 1/2 su bardağı sıvı yağ Tuz
HAZIRLANIŞI İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin. Soğana, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun. Pirinci, orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın. Üzerine haşlanmış eti yerleştirin. Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin. Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. | |
|